Begin 2024 maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek bekend dat het aantal bedrijven in Nederland de grens van 2,3 miljoen heeft overschreden. Deze significante toename, met een stijging van maar liefst 146 duizend bedrijven vergeleken met het voorgaande jaar, geeft een inzicht in de dynamiek en veerkracht van de Nederlandse economie.

Van specialistische dienstverlening tot bouwnijverheid

Koploper in de bedrijfstakken is de specialistische zakelijke dienstverlening, met bijna 471 duizend bedrijven die een scala aan expertise en ondersteuning bieden aan diverse industrieën. Daarna volgt de handel, met 292 duizend ondernemingen die de levensader van de economie vormen door producten en diensten te verhandelen. Ook de bouwnijverheid, met 267 duizend bedrijven die bijdragen aan de infrastructuur en vastgoedontwikkeling, en de gezondheids- en welzijnszorg, met 237 duizend bedrijven die essentiële diensten leveren aan de samenleving, spelen een cruciale rol in de economische bedrijvigheid van Nederland.

Voortdurende groei

De opwaartse spiraal van het aantal bedrijven in Nederland is geen kortstondig fenomeen; het is eerder een gestage trend die zich door de jaren heen heeft voortgezet. Al sinds 2021 is er sprake van een voortdurende groei, waarbij het aantal bedrijven voor het eerst de grens van 2 miljoen overschreed. Deze aanhoudende expansie getuigt van het gunstige ondernemersklimaat en de innovatieve geest die het Nederlandse zakelijke landschap kenmerken.

Zakelijk inschrijfadres bij Zakelijkhuren24

Voor bedrijven die streven naar een professionele uitstraling en juridische vereisten, biedt Zakelijkhuren24 een oplossing met zakelijke inschrijfadressen vanaf slechts 29 euro per maand bij een jaarpakket. Met dit serviceaanbod kunnen bedrijven zich vestigen op een prestigieus adres en genieten van alle voordelen die een zakelijk inschrijfadres met zich meebrengt, zonder de hoge kosten van het huren van een fysiek kantoor.

Het toenemende aantal bedrijven in Nederland weerspiegelt niet alleen de groeiende economische activiteit, maar ook de diversiteit en innovatiekracht van de Nederlandse ondernemersgemeenschap. Met een rijke mix van sectoren en een voortdurende groeitrend blijft Nederland een aantrekkelijke bestemming voor zowel gevestigde bedrijven als startende ondernemers.